Korte adviesopdrachten

Soms heb je als organisatie, als leidinggevende of als team behoefte aan korte deskundige interventie. Ik help je als HR-specialist met mijn kennis en ervaring èn door gebruik te maken van mijn vaardigheden als coach, trainer en procesbegeleider. Ik zet de aanpak mee op zodat deze maximaal past bij de vraagstelling èn bij jouw collega’s.

Mijn bijdrage loopt van een enkel adviesgesprek tot het begeleiden van meerdaagse teamsessies. Enkele voorbeelden zijn het begeleiden van leidinggevenden in het voorbereiden van “lastige” gesprekken of de aanpak van een complex (personeels)dossier of het voorbereiden en begeleiden van teamsessies.

Waar nodig werk ik graag samen met andere professionals (intern of extern). Bijvoorbeeld bij het organiseren en uitvoeren van cultuurdagen, trainingen,  workshops of teamsessies met grotere groepen. In sommige gevallen is samenwerken ook noodzaak om rollen te kunnen splitsen, zoals bij het uitvoeren van herplaatsingstoetsen.

Opleiden van eigen medewerkers is mogelijk, individueel of als groep. Ik neem hen mee in mijn aanpak, voorbereiding en uitvoering, zodat de eigen medewerker een volgende keer zelf een vergelijkbare vraagstelling kan aanpakken. Dit deed ik eerder bijvoorbeeld bij het trainen van startend leidinggevenden in het voeren van personeelsgesprekken en bij het opstarten van intervisie voor leidinggevenden.


Wat opdrachtgevers over mij zeggen:

Pim Backer, lid DB NVON (Nederlandse Vereniging van Onderwijsgevenden in de Natuurwetenschappen):

‘We hebben Corine gevraagd ons te helpen bij een verbeteringstraject voor onze vereniging, eerst halve dag Dagelijks Bestuur en vervolgens anderhalve dag het gehele Algemeen Bestuur. Corine heb ik ervaren als een open, rustige coach. Ze is gedreven, weet snel een groep to-the-point te brengen en heeft zich daarbij een goede (be)speler van teamprocessen getoond.”

Roland van der Starre; gemeentesecretaris/directeur gemeente Buren:

“Corine adviseerde mij in de voorbereiding van een lastig en gevoelig functioneringsgesprek. Ik heb Corine ervaren als no nonsens en empathisch. Ze communiceert open en komt snel tot de kern.”

Johanneke Peeters; teamleider Beleid en Juridische Zaken Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug:

“Wij hebben Corine als trainer/coach ingezet bij een ontwikkeltraject van team Juridische Zaken. Zij heeft het team begeleid bij twee teammiddagen en de leidinggevende en een teamlid gecoacht. Door haar effectieve en natuurlijke stijl van coachen heeft zij het team op het punt gebracht dat gezamenlijk een concreet jaarplan en een visie op de langere termijn geformuleerd kunnen worden. Zij neemt scherp waar en is goed in staat zaken te benoemen. Zij communiceert helder en adequaat en hanteert tijdens het proces korte communicatielijnen. We hebben haar begeleiding als heel waardevol ervaren.”

Ben je geïnteresseerd  in de mogelijkheden van mijn inzet? Maak dan een afspraak voor een kennismaking en we bespreken samen jouw vraagstelling.