Individuele coaching

  • Krijg je steeds dezelfde kritische feedback van je leidinggevende over jouw functioneren en ben je daar nu wel klaar mee?
  • Wil je, als medewerker of leidinggevende, niet weer met lood in de schoenen naar het plannings-, functionerings- of beoordelingsgesprek?
  • Ben je leidinggevende en vind je onderdelen in het leidinggeven lastig?
  • Begrijpen je collega’s en mensen in je privé-omgeving je niet altijd of interpreteren zij je gedrag anders dan je bedoelt?
  • Heb je geen baan, ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan of overweeg je te starten als zelfstandige? Wil je vooruit, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken?

Nu je het inzicht hebt dat je je verder wilt ontwikkelen; neem de beslissing en kom in actie… laat je coachen!
Je kunt natuurlijk denken “ach, zo ben ik nou eenmaal” of “het ligt aan die anderen”. Maar dan zal er niet veel veranderen. Verandering begint bij jezelf. Bij jou ligt de sleutel om beter te gaan functioneren, een volgende stap te maken in je loopbaan of jouw persoonlijke gedrag te veranderen. Kom je daar niet alleen uit, dan kun je mij daarbij inschakelen voor jezelf of voor je medewerker(s).

Voorbeelden van individuele coaching:

  • Professionalisering in je werk – Bijvoorbeeld het verbeteren van je adviesrol, beter leren leidinggeven, omgaan met onzekerheid, jezelf beter presenteren, overtuigingskracht ontwikkelen, inzicht krijgen in je kwaliteiten en het versterken van je ontwikkelpunten.
  • Op zoek naar een baan – Ben je op zoek naar een baan of andere baan die beter bij je past? Wat neem je al mee in je rugzak aan kwaliteiten en welke richting wil je nu werkelijk in met je loopbaan? Wat is realistisch en welke stappen heb je te maken om daar te komen?
  • Aan de slag als ondernemer – Wil je verder als ondernemer, dan maak je in een aantal stappen een bedrijfsplan, waarin jij een goed beeld hebt van jouw diensten en producten en hoe jij je bedrijf wilt profileren. Welke kwaliteiten zet jij van jezelf in en hoe ga je om met je ontwikkelpunten en valkuilen?
  • Balans werk en privé – Heb je moeite met het vinden van balans tussen werk en privé? Wat is de oorzaak en hoe realiseer jij meer balans? Je maakt een stappenplan als dat nodig is om veranderingen te realiseren, maar soms is het hebben van inzicht en het oefenen al voldoende. We kijken ook naar je timemanagement.
  • Hinderlijke eigenschappen of patronen – Heb je persoonlijk last van een bepaalde eigenschap van jezelf of een patroon dat zich steeds herhaalt? Je krijgt inzicht in je eigen patronen en gaat aan de slag om daar verandering in aan te brengen.

Neem nu de beslissing en neem regie over je eigen ontwikkeling of laat je medewerker begeleiden in zijn of haar ontwikkeling!

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van mijn inzet? Maak dan een afspraak voor een kennismaking en we bespreken jouw vraagstelling.