Individuele coaching

Wil je of moet je bepaalde competenties of vaardigheden ontwikkelen? Ben je uitgekeken op je baan of komt jouw baan te vervallen? Sta je aan het begin van je loopbaan of juist aan het eind? Merk je dat je in jouw levensfase toe bent aan reflectie op je toekomst, je volgende stap in werk of zingevingsvragen? Bij al dit soort vragen kan coaching een hulpmiddel zijn. Iemand die jou op professionele wijze begeleidt in je ontwikkeling en te ondernemen stappen.

Door mijn opleidingen als beroeps-, systemisch- en loopbaancoach, mijn bijscholingen en door mijn ervaring, ben ik in staat een breed scala aan coachingsthema’s te begeleiden. Ik vind dat iedereen die zich wil of moet ontwikkelen de kans moet hebben om daarin respectvol begeleid te worden. Natuurlijk is het leuk als ik met iemand werk die alle kansen en mogelijkheden heeft. Heerlijk is het om meters te kunnen maken met een coachklant. Maar ook mensen die niet gewend zijn aan het reflecteren op hun loopbaan of eigen ontwikkeling, hebben baat bij begeleiding. Soms is een kleine stap of inzicht al een grote sprong vooruit. Ik zet me in voor jou en wat voor jou van belang is. De onderwerpen kunnen zeer divers zijn. Hieronder een aantal voorbeelden:

loopbaanbegeleiding
Ben je op zoek naar een baan of een baan die beter bij je past? Wat neem je al mee in je rugzak aan kwaliteiten en welke richting wil je nu werkelijk in met je loopbaan? Wat is realistisch en welke stappen heb je te maken om daar te komen?
Professionalisering in je werk
Bijvoorbeeld het verbeteren van je adviesrol, beter leren leidinggeven, omgaan met onzekerheid, jezelf beter presenteren, overtuigingskracht ontwikkelen, inzicht krijgen in je kwaliteiten en het versterken van je ontwikkelpunten.
Van Werk Naar Werk-begeleiding
Als je te horen hebt gekregen dat je baan vervallen is kun je je (meestal tot maximaal 2 jaar) laten begeleiden in het vinden van een andere baan. In deze begeleiding is aandacht voor rouw- en verliesverwerking en krijg je begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe baan of andere oplossing.
Aan de slag als ondernemer
Wil je verder als ondernemer, dan maak je in een aantal stappen een bedrijfsplan, waarin jij een goed beeld hebt van jouw diensten en producten en hoe jij je bedrijf wilt profileren. Welke kwaliteiten zet jij van jezelf in en hoe ga je om met je ontwikkelpunten en valkuilen?
Balans werk en privé
Heb je moeite met het vinden van balans tussen werk en privé? Wat is de oorzaak en hoe realiseer je meer balans? Oorzaken kunnen bijvoorbeeld liggen in de levensfase waarin je zit zoals de combinatie gezin en werk, mantelzorg en werk, maar ook in de fysieke en mentale belastbaarheid in de laatste jaren van je werkzame leven, als je pensioen in zicht is of in het omgaan met de gevolgen van de menopauze. Veel onderwerpen hebben invloed op de balans tussen werk en privé. We verkennen je vraagstuk en je maakt een stappenplan als dat nodig is om veranderingen te realiseren. Soms is het hebben van een gesprek en meer inzicht al voldoende. Zo kunnen vrouwen bijvoorbeeld symptomen hebben die met de (peri) menopauze te maken hebben. Wil je meer inzicht krijgen in de symptomen van de menopauze vul dan de Greene Climacteric Scale in. Waar wenselijk zal ik je ook de informatie over andere professionals en tips meegeven.
Persoonlijke ontwikkeling
Krijg je vaak kritiek op jouw gedrag of functioneren? Of merk je zelf dat je gedrag de verkeerde reacties oproept? In een persoonlijk ontwikkeltraject onderzoeken we jouw gedrag en hoe je je daar in kunt ontwikkelen naar wenselijk gedrag.

Wat coachklanten over mij zeggen:

Willeke Lekanne dit Deprez; Beleidsadviseur gemeente Leiden:

Ik vind Corine een DIJK van een loopbaancoach. Met een rugzak vol expertise en een divers palet aan methoden en technieken, zet ze zichzelf als instrument in. Ze is onderzoekend, confronterend en prikkelend en geeft ook steun, structuur en handvatten. Bij elk gesprek koos ze voor een aanpak, die passend was voor mij, mijn vraag en de situatie van dat moment. Ik heb Corine ervaren als stevig, doortastend en resultaatgericht. Dat ze in onze gesprekken tijd nam voor vertraging en me uitnodigde tot verdieping, maakte dit coachtraject voor mij extra waardevol.

Marjolein van Oosterbaan, Gratis Ontwikkeladvies NL leert door | Leven Lang Ontwikkelen:

“Op zoek naar wat kàn ik nu eigenlijk, en vooral wat wìl ik? Wat past het beste bij mij?”; met die vraag kwam ik bij Corine terecht via de subsidie gratis ontwikkeladvies.
Na een eerste kennismaking had ik een goede klik met Corine. Corine is open en eerlijk en vertelde duidelijk hoe het traject in elkaar stak en wat er van mij verwacht werd.
De gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Corine heeft mij geholpen door op het juiste moment de juiste vragen te stellen en verdieping te zoeken in de gemaakte opdrachten.
Er was ook ruimte om even af te dwalen en daardoor heb ik de gesprekken als ontspannen ervaren. De mails van Corine, met korte samenvatting van het gesprek en de opdracht, hielden me bij de les. 
Ook kreeg ik handvatten mee om in de praktijk aan de slag te gaan met mijn verbeterpunten. Het was een waardevol traject voor mij.

Anne Kee de Beer, Gratis Ontwikkeladvies NL leert door | Leven Lang Ontwikkelen:

“Corine luistert vol aandacht naar je en houdt je bij de les. Ze legt vingers op zere plekken, maar altijd met respect en met zorg. Ze zet je aan het denken over je drijfveren en interesses.”

Kim Hendriksen, sinds mei 2021 gestart met Schoonmaak Service Hendriksen:

“Ik liep al langere tijd met het idee voor mezelf te starten maar durfde het steeds niet te doen. In een paar gesprekken heb ik mijn ideeën met Corine gedeeld en heeft zij kritische vragen gesteld en haar mening gegeven. Ze steunde mij als ik twijfelde of het even te spannend werd. Ook heeft ze me geholpen om mijn bedrijfsplan te maken en gaf me tips om bepaalde dingen verder te onderzoeken. De kritische houding, het meedenken en het vertrouwen geven vond ik erg fijn. Ik ben nu de trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf“.

Coachee loopbaantraject:

“Corine als coach betekent dat je een échte gesprekspartner hebt: Corine luistert goed en stelt verhelderende vragen, ook als ze confronterend zijn. Ze blijft voortdurend met je in verbinding, ook tussen de contactmomenten kun je op haar duidelijke feedback, oprechte aansporing en empathische steun rekenen. Ze maakt gebruik van afwisselende werkvormen, die je gebundeld je eigen coachvraag laten beantwoorden. Door deze afwisseling is het traject intensief, maar voelt dat niet zo. Dus heb je een coachvraag: kies voor een nuttig traject met een fijne coach gewoon voor Corine.”

Beleidsadviseur; VWNW-traject gemeente Rotterdam:

“Corine straalt de rust uit die je soms nodig hebt. Die rust is soms krachtiger dan de woorden. Zo krachtig, dat je zelf rustiger wordt. Daarnaast maakt haar oprechtheid haar uniek. Ze heeft oog voor zowel je persoonlijke ambities als voor de ambities van de organisatie; en spelenderwijs maakt ze dat ook kenbaar. Al met al is ze een goede teamplayer op diverse fronten.”

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van mijn inzet? Maak dan een afspraak voor een kennismaking en we bespreken samen jouw vraagstelling.