Interim

Met mijn jarenlange ervaring in en actuele kennis over HR-advies en HR-beleidsontwikkeling, ben ik direct inzetbaar voor een breed scala aan HR-opdrachten. Na een korte loopbaan binnen HR in de commerciële dienstverlening, detailhandel en de zorgsector, heb ik vanaf januari 1999 voornamelijk voor de overheid gewerkt. Naast opdrachten bij grote en kleine gemeenten, ben ik werkzaam geweest bij Rijksoverheid, gemeentelijke en regionale samenwerkingen. Op mijn LinkedIn vind je een opsomming van mijn ervaringen en de rollen die ik daarbij verrichtte.

Mijn opdrachten bevinden zich altijd op het snijvlak van mens en organisatie. Dit kan breder zijn dan alleen HR, of juist heel specifiek een thema binnen het HR-beleid. Daarbij hebben de thema’s duurzame inzetbaarheid en levensfasenbeleid, strategische personeelsplanning, traineeprogramma’s, loopbaancentra en loopbaanadvies in de organisatie mijn speciale interesse.

Ik werk als trajectmanager of coach bij Van Werk Naar Werk-trajecten. Ik ben inzetbaar in meerdere rollen bij organisatieontwikkeling en herindeling.


Wat opdrachtgevers over mij zeggen:

Sonja Jansen, Afdelingshoofd Ruimtelijke Uitvoering Gemeente Tilburg:

Corine heeft een aantal medewerkers begeleid van werk naar werk. Zij is door haar manier van werken en haar zijn in staat snel verbinding te maken en vertrouwen te winnen. Corine is daarnaast duidelijk en doelgericht. Haar aanpak leidt tot beweging; betrokken medewerkers komen gaandeweg het traject zichtbaar meer en meer zelf aan het stuur te staan. Tussentijds heeft Corine prettig en goed contact met de betrokken leidinggevenden over de voortgang van het VWNW-traject. Zij geeft daarbij op een prettige en constructieve manier feedback (ook aan jou als opdrachtgever ?). Medewerkers, leidinggevenden en organisatie hebben zo baat bij de aanpak van Corine.

Joke Giesbers, Teamleider HRM, Juridische zaken, Inkoop en Bestuurssecretariaat Werkorganisatie CGM:

 Ruim twee jaar geleden kwam Corine als interim beleidsmedewerker ons HRM-team versterken. Ik was net een aantal maanden actief in mijn nieuwe rol als teamleider en Corine was voor mijn een belangrijke sparringpartner met betrekking tot de doorontwikkeling van het HRM-team. Tegelijk met haar komst was de invoering van de WNRA actueel en heeft ze heel adequaat de rol van ‘projectleider implementatie WNRA’ op zich genomen, zodat de organisatie tijdig was voorbereid op de overgang. Als een stevige duizendpoot heeft Corine ons ondersteund in diverse werkgroepen in aanloop naar de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Ze heeft haar deskundigheid ingezet als voorzitter van de deelwerkgroep harmonisatie HR-beleid en daarnaast ook een rol gehad in de werkgroepen Visie op werk en het Bedrijfsvervoersbeleid. Haar uitstekende coachkwaliteiten heeft Corine formeel laten zien in de opdracht om de nieuwe loopbaancoach van CGM te begeleiden naar professioneel coach; informeel kwamen deze coachkwaliteiten naar voren in de diverse gesprekken die Corine voerde in de organisatie.

Binnen haar interim opdracht ontstond onverwachts een compleet nieuwe opdracht, die als rode draad door haar werkzaamheden liep: de rol van ‘projectleider werkgroep Corona’. Hiervoor zat ze regelmatig aan tafel bij het managementteam en samen met de afdeling communicatie was zij verantwoordelijk voor de centrale coördinatie en informatie naar alle medewerkers. ‘Samen met Corine kregen we Corona onder controle’. Gezien haar diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden heeft Corine met veel verschillende disciplines en collega’s in de organisatie tot wederzijdse volle tevredenheid samengewerkt. Ook voor de medezeggenschap was ze een vast aanspreekpunt voor informatie en advies.

Sandra Vermeer, Afdelingsmanager Dienstverlening Gemeente Hilvarenbeek:

In Hilvarenbeek hebben we Corine twee keer ingezet ter vervanging van een P&O adviseur. Corine is een professionele sparringpartner, zowel voor bestuurders, managers als medewerkers. Corine heeft diverse projecten en werkzaamheden verricht, waaronder een uitgebreide onderhoudsronde van ons functiehuis. Daarnaast is ze van diverse managers consulent geweest en heeft hen met raad en daad bijgestaan op complexe P&O vraagstukken. Naast haar inhoudelijke expertise is Corine vooral een prettige collega om mee samen te werken.

Drs. Marjoleine van Doorn-Claassen, Programmadirecteur Van Werk Naar Werk Gemeente Rotterdam:

Ik heb Corine leren kennen als trajectmanager in ons programma Van Werk Naar Werk. Haar open minded wijze van werken past goed bij de diversiteit aan kandidaten die in ons programma in begeleiding zijn. Ze weet het hart van mensen te winnen maar ook te raken en dat veroorzaakt beweging en verandering. We hebben Corine gevraagd om voor kandidaten met oplossingen te komen die hen in staat stellen om zelfstandig voort te kunnen en dat lukt haar op een heel gedegen, integere manier. Ze is een goede teamspeler met behoud van haar individuele waarden en overtuigingen. Dat maakt haar voor zowel ons als de kandidaten een duidelijk ankerpunt in vaak woelige tijden.”

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van mijn inzet? Maak dan een afspraak voor een kennismaking en we bespreken samen jouw vraagstelling.